Autor: Marek Mühlberg • 27. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Windows 8.1 Start-nupp ei olegi nupp

Windows 8.1 Start-nupp pole see harjumuspärane nupp, millega varem kokku oleme puutunud. Mitmetasandilise rakenduste käivitaja asemel on nüüd midagi otsetee-sarnast, vahendab TechCrunch.

Uuel Start-nupul klikkides, avaneb kasutajale kiirkäivitusmenüü erinevate administratiivsete valikutega (nt. kontrollpaneel, seadmehaldur, kettahaldur).

Windows 8 puhul muutis Microsoft väga suures ulatuses seda, kuidas toimub kasutaja interaktsioon arvutiga. Väike rakenduste käivitaja kadus ning selle asemel pakuti menüüd täisekraanil. Turg ei võtnud uut kasutusloogikat kohe omaks ja ettevõtte on Windows 8 lansseerimisest alates pälvinud arvestatavat kriitikat.

Windows 8.1 (koodnimega Blue) ongi ettevõtte katse olukorda parandada ja ühelt kasutusloogikalt üleminekut teisele kasutajate jaoks pehmendada. Väidetavalt tunti enim puudust Start-nupust ning sarnase funktsionaalsuse võimaldamise abil uues operatsioonisüsteemis loodetakse praegust olukorda parandada.

Uut Windowsi (8.1) tutvustati 26. juunil arendajate konverentsil San Franciscos, kõigest 10 kuud pärast versiooni 8.0 esitlust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755