Autor: Ken Rohelaan • 5. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerryt ohustavad Indoneesias sanktsioonid

Indoneesia valitsus valmistab sanktsioone BlackBerry vastu, kui eilne voolukatkestus jättis kohalikud kasutajad ligipääsuta mõnedele Kanada nutitelefonitootja sõnumi saatmise teenustele, vahendas Bloomberg.

Indoneesia kommunikatsiooni- ja infotehnoloogiaministeeriumi kõneisiku Gatot Dewa Broto sõnul oodatakse veel BlackBerry aruannet ja valitsus kavatseb nõu pidada riigi telekommunikatsiooni reguleeriva komisjoniga, et selgitada juhtumi vastavust kohalikele eeskirjadele. Broto teatel on taoline intsident alates 2012. aasta aprillist BlackBerry jaoks neljas kord.

"Me ei taha jätta muljet, et lubaksime taolistel olukordadel jätkuda," selgitas Broto, kes ei soovinud täpsustada, milliseid sanktsioone ette valmistatakse.

Broto sõnul mõjutas voolukatkestus rakendust BlackBerry Messenger. Ministeeriumi esindaja sõnul on BlackBerryl Indoneesias 6,3 miljonit kasutajat. Mullu oli vastav number kuus miljonit ning aasta enne seda viis miljonit.

BlackBerry kõneisiku Matt Stewarti sõnul mõjutas teenuse seiskumine peamiselt veebi, sotsiaalvõrgustike ja BlackBerry Messengeri kasutamist. Stewart keeldus kinnitamast Broto esitatud kasutajate numbreid Indoneesias.

BlackBerry globaalne kasutajate arv on viimaste kvartalitega vähenenud, kui eelmises kvartalis oli number 72 miljonit ning sellele eelnenud perioodil 76 miljonit. Eelmisel nädalal teatas nutitelefonitootja oodatust kehvema Z10 mudeli käibe. Tegemist oli telefoniga, mille abil lootis firma tagasi võita Apple'i iPhone 5-le ja Samsungi Galaxy S4-le kaotatud turuosa.

Indoneesia on varem BlackBerryle sanktsioone kehtestanud, kui 2009. aasta juunis peatas valitsus kaheks kuuks uutele BlackBerry mudelitele müügiload müügijärgse hoolduskeskuse puudumise tõttu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474