Autor: Rainer Saad • 5. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina firma: Apple varastas meilt Siri!

Hiina ettevõte Zhinzhen Network Technology väidab, et Apple kopeeris Siri nende hääletehnoloogia „Xiao i Robot“ pealt, kirjutas Business Insider.

Firma sõnul taotlesid nad 2004. aastal patenti oma „Xiao i Robot“ tarkvarale. Taotlus kiideti heaks kaks aastat hiljem. Siri hakati kasutama 2011. aastal, kui tutvustati iPhone 4S’i, kuid Siri arendati välja juba 2007. aastal.

Zhinzhen nõuab, et Apple peataks Hiinas nende toodete müümise, mis on Siriga varustatud. Zhinzhen pole veel kahjunõuet esitanud, kuid firma ei välista seda.

Siri on Apple’i iOS platvormil töötav rakendustarkvara, mille kaudu saab inimene hääle abil suhelda vastava seadmega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755