Autor: Ave Lepik • 30. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutiseadmeturgu valitsevad suured ekraanid ja Android

Aasta esimese kuue kuu mobiilide ja tahvelarvutite müügiedetabelis hoiavad kindlat juhtpositsiooni Androidi tarkvaraga mudelid, teatas EMT.

Peale Androidil põhinevate seadmete on müüdumate mudelite hulka suutnud jõuda vaid Apple’i iPhone ja iPad. 

Androidi populaarsuse poolest ei eristu Eesti eriti muust maailmast. Tarkvara domineerib kogu maailma nutiturgu, olles ligi 75% kasutajate eelistus. EMT nutitelefonide müügi esikümnes kuulub Androidile üheksa ja tahvelarvutite müügi esiviisikus kolm kohta.

Kuigi aastaid tagasi oli Eestis 70% müüdud mobiilidest Nokia toodang, pole selle aasta esimese kuue kuu edetabelis ühtegi Nokiat. EMT seadmete müügi juhtimise osakonna juhataja Ardi Ratassepa hinnangul võivad Nokia müüginumbrid lähiajal paraneda. „Hiljuti müügile tulnud soodsamad Nokia Lumia mudelid võivad kõigutada Android telefonide ülemvõimu odavamas hinnaklassis“ ütles Ratassepp.

Tahvelarvutitest on populaarsemad pigem suurema ekraaniga mudelid. „Näiteks jõuab ka televisioon järjest enam kaasaskantavatesse seadmetesse ja seetõttu osutub suur ekraan olulisemaks kui seadme väiksed mõõtmed ja kaal,“ lisas Ratassepp.

Mobiiltelefonide poolaasta müügi top 101. Sony Xperia Go

2. Apple iPhone 53. LG Optimus L74. Samsung Galaxy Ace5. Samsung Galaxy Y6. Samsung Galaxy S III7. Samsung Galaxy S II plus8. LG Optimus L59. LG Optimus L310. Samsung Galaxy S Duos

Tahvelarvutite poolaasta müügi top 5

1. Samsung Galaxy Tab2 10.1“2. Apple iPad 4 9.7“3. Samsung Galaxy Note 10.14. Apple iPad mini 7.9“5. Asus Nexus 7

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052