Autor: Ken Rohelaan • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alcateli tulemused prognoosidest paremad

Alcatel-Lucent SA teise kvartali tulemused ületasid analüütikute ootusi, kui ettevõtte kulukärped õigustasid end ja Qualcomm nõustus firmas ostma väikese osaluse, vahendas Bloomberg.

Alcateli ärikasum ulatus 24 miljoni euroni, kui käive kasvas 1,9% ehk 3,61 miljardi euroni. Analüütikud ootasid ettevõttelt kahjumit ja müügitulu vähenemist.

Firma uus tegevjuht Michel Combes peab järgnevatel kuudel tegelema koondamiste ja varade müügiga, et suurendada ettevõtte reorganiseerimise püüdlusi. Combes peab läbirääkimisi veel teiste potentsiaalsete partneritega, kes võiksid sarnaselt Qualcommile saada Alcateli aktsionärideks.

"Ümberkorralduste plaani realiseerimisega oleme teinud head arengut," ütles Combes. "Uus korraldus on jõustunud, me oleme kiirendanud kulusääste ning partnerlus Qualcommiga näitab, et me liigume tehnoloogiapartneritega edasi nii, nagu lubasime."

Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 116,86%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052