Autor: Ken Rohelaan • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siemensi uueks juhiks võib saada Kaeser

Siemens AG finantsjuht Joe Kaeser peab läbirääkimisi firma järelvalveorganiga, et võtta ettevõttes üle praeguse tegevjuhi Peter Loescheri ametikoht, vahendas Bloomberg.

Samal ajal üritab Loescher lõpetada oma lepingut, ütles teemaga kursis olev isik, kes ei soovinud oma nime avaldada, kuna kõnelused pole avalikud. Siemensi kõneisik Oliver Santen keeldus teemat kommenteerimast.

Siemens teatas 27. juulil, et kavatseb Loescheri asendada, sest firma kasumitulemused on korduvalt jäänud prognoosidest kehvemaks ja ebaõnnestunud projektide kulud kasvasid. Uus tegevjuht peaks selguma homme.

"Kui vaadata juhtivtöötajaid, siis seal pole suurt valikut," ütles Societe Generale analüütik Gael de Bray, kes andis Siemensi aktsiale "hoia" soovituse. "Joe Kaeser oli tõenäoliselt parim kandidaat."

Kaeser liitus Siemensiga 1980. aastal, töötades nii administratiivsetel kui finantskohtadel. Alates 2006. aastast on Kaeser ettevõtte finantsjuht.

Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 17,26%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755