Autor: Marta Jaakson • 7. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome IT-firma seiskas Eestis tootmise

Mullu enam kui pooled töötajad vallandanud Soome mobiiltehnoloogiafirma lõpetas Eestis tootmise ning keskendub emaettevõtte toetamisele.

Ixonos Estonia OÜ juht Joel Järvela ütles, et tegevus Eestis ei ole lõppenud, ent fookus on muutunud. "Keskendume oma emaettevõtte toetamisele," kommenteeris ta.

Ettevõtte mulluses majandusaasta aruandes nenditakse, et 2012 oli Ixonos Estonia OÜ-le ajaloo raskeim tänu massiivsetele muudatustele võtmekliendi äris. Ülimalt kiire nõudluse vähendamise tõttu oli ettevõte sunnitud vähendama töötajate arvu 81-lt 44-le. Järvela ütles, et tänaseks on Ixonos Estonia töötajate arv veelgi kukkunud.

Ixonos Estonia OÜ, mille põhitegevuseks on arvutitarkvara ja -vahendite testimine, alustas tegevust 2005. aastal. Ettevõtte mullune müügitulu Eestis oli 1,9 miljonit eurot ja kahjum 280 300 eurot.

Ixonos Plc tegevjuht Harju Esa Heikki Tapani ütles eile Kauppalehtile, et alates eelmise aasta esimest kvartalist on kestnud pikk langusperiood. Ixonos loodab, et sellel aastal käive on 40-50 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755