10. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukas Eesti idufirma: meid tahetakse osta, aga me ei müü

Äripäeva poolt dekaad tagasi tuleviku äriideeks hinnatud ettevõtteist on kõige kiiremini kasvanud mobiiliteenustega tegelev Mobi Solutions, mil tuleb ka kosilasi tõrjuda.

Mobi Solutionsi majandusnäitajad on kümne aastaga teinud muljetavaldava hüppe. Kui 2003. aastal oli käive 0,2 miljonit eurot, siis eelmisel aastal 14,8 miljonit eurot ehk 74 korda enam. Kasumit teenis firma mullu 3 miljonit eurot, kümme aastat tagasi jäi ettevõte 6000 euroga miinusesse ja see on ka ainsaks kahjumiaastaks jäänud.

OÜ Mobi Solutions äriarendusjuht Rain Rannu Rannu sõnul on nende endi firma vastu küll ostuhuvi üles näidatud, kuid vähemalt lähiajal nad firmat kohe kindlasti ei müü. "Igav hakkaks ju," põhjendab ta. "Ma olen Silicon Valleys korduvalt näinud, kuidas neil, kes on firma üles töötanud ja selle siis maha müünud, hakkab paari nädala või kuu pärast igav. Ja mida nad siis teevad? Asutavad uue firma. Aga siis tekib küsimus, et mis eelmisel firmal viga oli, et maha müüdi."

Mobi Solutions pääses 2003. aasta algul ilmunud Äripäeva raamatusse "40 Eesti nokiat" tänu tollal laineid löönud SMS-hääletuse teenusele. Täna on mobiiliteenuste pakkumise ja mobiilirakenduste arendamisega tegelev ettevõte tuntud mitte ainult Eestis, firmal on kliente sajakonnas riigis.

Mis ettevõttele edu tagas, kui palju ta omanikele sisse toob ja kuidas Mobi Solutions Hiinas teenib, loe pikemalt 7. augusti Äripäevast.

Autor: Väinu Rozental, Rivo Sarapik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052