Autor: Marek Mühlberg • 16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera avas Tallinnas pilveteenuste arenduskeskuse

TeliaSonera avas täna Tallinnas oma pilveteenuste arenduskeskuse. Arenduskeskuses luuakse ja testitakse uusi pilveteenuseid, mida saavad esimestena kasutada Elioni kliendid.

„Lisaks sellele, et loome uusi teenuseid Elioni klientidele ja teistele meie grupi ettevõtetele, on selle arenduskeskuse suurem mõte selles, et tekitada noortes rohkem huvi meie valdkonna erialade õppimise vastu ning tuua Eesti IT ja telekomi valdkonda täiendavaid investeeringuid. Usun, et pikaajalises plaanis annab arenduskeskus oma panuse ka sellesse, et Eestist saaks arvestatav IKT tõmbekeskus siinses regioonis ning Eesti e-riigi kuvand oleks mujal maailmas veelgi tugevam,“ ütles Elioni juht Arti Ots.

„Kuna Eesti inimene on tõesti väga avatud uuele ja huvitavale, meil on vajalikud tehnilised oskused ning meie turg sarnaneb paljuski Põhjamaade omaga, on Eesti väga hea koht, kus uusi lahendusi luua ja nendega katsetada,“ lisas Ots.

„On märkimisväärne, et TeliaSonera loob Eestisse juba teise arenduskeskuse ja veel tähelepanuväärsem on, et mõlemad arenduskeskused on suunatud uute ideede väljamõtlemisele ning piloteerimisele. Rahvusvahelise suurkontserni usk eestlaste innovatsioonivõimekusse on suur tunnustus Eesti äriarenduse- ja IKT spetsialistidele,“ Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IKT asekantsler Taavi Kotka.

Eestis avatud arenduskeskuses luuakse ja testitakse uusi pilveteenuseid, mida saavad esimestena kasutada Elioni kliendid ning mis viiakse seejärel valikuliselt ka TeliaSonera Põhjamaade ning teiste Baltimaade turgudele. 

 Eestis asuvas pilveteenuste arenduskeskuses töötab täna 10 inimest. Arenduskeskuse paiknemine Tallinnas annab täiendavalt tööd ka teistele Eesti pilveteenuste arendajatele, kellega Elion koostööd teeb.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474