Autor: Kristi Malmberg • 22. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elioni klientide meilivahetus oli eile häiritud

Elioni viiruse ja spämmitõrje tarkvara vigane uuendus lõi eile õhtul rivist välja hot.ee ja äri e-posti klientide postkastid.

21. augustil kell 18-24 oli Elioni kasutatavas kolmanda partneri (malwarepatrol.net) rämpsposti ja viirusetõrje definitsioonide andmebaasis vigane kirje, selgitas Elion oma kodulehel pressiteates. Seetõttu tembeldati süsteemi sisenenud ja väljuvad e-mailid, mis sisaldasid http:// algusega URLi, viirusteks, ja neid keeldus süsteem vastu võtmast. Mõjutatud olid hot.ee ja äri e-posti kliendid. Kõik juba postkastis olnud kirjad on alles ja neid mainitud viga ei puuduta.

Elioni kasutatava viiruse- ja spämmitõrje tarkvara oli kell 18 saanud automaatse uuenduse, mis kahjuks oli vigane. Viga mõjutas ka teisi teenusepakkujaid, kes kasutavad sama süsteemi. 

Elion märkis pressiteates, et kahjuks ei saa ka nemad kuidagi tagantjärgi kontrollida, kas kliendile on selles ajavahemikus lähetatud olulisi kirju, mis pole kohale jõudnud. "Suur osa 21. augustil kell 18-24 sisse tulema pidanud kirjadest hot.ee, äri e-posti ning meie süsteeme läbivatest e-kirjadest adressaadini ei jõudnud. Tegemist oli tehnilise veaga, mille tulemusena märgiti sissetulnud kirjad viiruseks ning süsteem keeldus neid vastu võtmast. Palume mõelda läbi, kas ja kes võis sel ajal kirju saata ning vajadusel ise uurida, kas oodatud kiri on jäänud kätte saamata. E-kirja saatja ei saa sellel ajavahemikul välja saadetud kirja kohta tagasisidet, seega ei tea ka saatja, kas tema kiri jõudis kohale või mitte." 

Elion vabandab kõigi klientide ees.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755