Autor: Siret Trull • 23. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ross: e-konsultatsiooni teenus pole rakendunud ootuspäraselt

E-konsultatsiooni teenuse nõuete välja töötamisel loodeti, et see võiks asendada ca 30% eriarstiabi vastuvõttudest. Seni pole eesmärki saavutatud, märkis Eesti Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross.

Tanel Ross on seisukohal, et saatekirjade ja tehtava töö sisukus peab kasvama ning praktikas toetab seda uus e-teenus. E-konsultatsiooni laiendamine sõltub esialgu sellest, kuidas perearstide selts saavutab erialadega kokkulepped saatekirjade sisu osas.

„Eelmisel aastal, kui toimus teenuse nõuete välja töötamine, oli jutuks, et see võiks asendada ca 30% eriarstiabi vastuvõttudest. Sellele tuginedes võib väita, et teenus ei ole seni rakendunud ootuspäraselt ja eelkõige ootame esmalt teenusega liituma rohkem eriarstiabi osutajaid erinevates piirkondadest,“ rääkis Ross. See tagaks tema sõnul nii perearstidele kui patsientidele parema valikuvõimaluse.

Sel aastal on välja töötamisel e-konsultatsiooni e-saatekirja nõuded järgmistele erialadele: reumatoloogia, pulmonoloogia, kõrva-nina-kurguhaigused, taastusravi ja kardioloogia.

Haigekassa on seisukohal, et antud nõuete väljatöötamine, nagu ka uroloogia ja endokrinoloogia erialal, on vajalik, et perearstid teaks paremini teiste erialade arstide ootusi vajaliku eelinfo ja teostatud uuringute osas  ja seega kasvaks  e-saatekirjade sisukus.

Loe statistikat e-konsultatsioonide kohta siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052