Autor: Raido Neemre • 30. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Personaalarvutid on varsti ajalugu?

IDC vahendab, et selle aastased personaalarvutite (PC) tarned kahanevad rohkem kui esialgu ennustati, kuna arenguriikide tarbijad eelistavad üha enam mobiilseid seadmeid.

Uuringufirma järgi langeb PC müük 2013.aastal 9,7% (esialgse 7,8% asemel). Prognoositakse, et langus jätkub kuni 2015.aastani, mille järel peaks turg näitama kerget taastumist.

Arenevad turud, mille müüginumbrid PC müügi osas on seni kompenseerinud arenenud turgude nõudluse langust, tõmbuvad nüüd kokku kiiremini kui viimased.

Hina tarned vähenevad väidetavalt kahekohalise numbri võrra, mida veab seni kuhjunud toodang ning klientide eelistused nutitelefonide ja tahvelarvutite osas.

Üle maailma oodatakse sellel aastal PC müüginumbriteks 315,4 mln arvutit, võrdluseks möödunud aastal oli see 349,2 mln. Prognoositakse, et aastaks 2017 tarnitakse 319,8 mln ühikut.

IDC prognoosib tahvelarvutite kasvuks sellel aastal 58% ning aastaks 2017 ennustatakse müügi kasvu 407 mln ühikuni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755