Autor: Romet Kreek • 8. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamik nutikellade omanikke loobunud nende kasutamisest

Hiljuti nutikella turule toonud Samsung ja teisedki firmad ei pruugi suuta neid kantavaid vidinaid kuigi palju müüa, kui nad ei veena tarbijad nende toodete kasulikkuses, kirjutab PC Pro.

Ka Microsoft, Apple ja Google töötavad sarnaste tehnoloogiavidinate kallal.

Kuid tehnoloogiagigantidel on vaja teha veel tööd, et pikendada aku tööiga, kella mugavust, disaini ja hinda, kui nad tahavad meelitada tarbijaid nutikellasid kasutama, selgub CCS Insighti ja On Device Researchi analüüsidest.

Kaks firmat küsitlesid enam kui 1500 nutitelefoni kasutajat USAs ja Suurbritannias ja avastasid, et teadlikkus nutikellade osas oli kõrge – enam kui 50%. Kuid nende omamine ja huvi nende vastu oli palju madalam. Vähem kui 20 küsitletud inimesel olid nutikellad ja nendestki enamus oli lõpetanud nende kasutamise.

"Näeme väikese arvu kasutajate pealt, mis annab vihje, milles on probleem – nutikellad pole piisavalt ligitõmbavad ja ei paku piisavalt tulu," ütles analüütik Marina Koytcheva. "See oli küll üllatav, kui palju inimesi, kellel juba on nutikellad, on juba lõpetanud nende kasutamise. Mõned inimesed proovisid ja ei näinud vajadust. Kaks põhivastust olid, et unustati see käe peale panna või et need on juba ära tüüdanud."

Tema sõnul ei suutnud veerand vastanuist selgitada, mis kasu on nutikellast lisaks sellele, et sealt saab kellaaega vaadata. "Nutikellast kas saadakse valesti aru või nähekse seda nagu Šveitsi sõjaväenuga," märkis Koytcheva.

"Mõned asjad on tulnud välja – tuleb näidata, mida saab nutikellaga teha, peavad olema õiged rakendused, funktsionaalsus ja ka õige hind," ütles analüütik marketingivajaduste kohta.

Tema sõnul on jaehinnavahemik 200-300 dollarit tavatarbijale tõenäoliselt liiga kõrge.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474