17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry lammutatakse tükkideks?

Raskustes nutitelefonide tootja BlackBerry aktsiad on täna tõusmas tänu spekulatsioonile, et huvitatud osapooled soovivad osta firmast osasid, mitte tervet paketti.

Reutersiga ühenduses olnud allikate sõnul on Kanada telefonitootja küll tekitanud ostjates huvi, kuid need ostjad tahavad pigem saada firmast teatud osi, mitte tervet firmat.

Erakapitalifirmad on peamiselt huvitatud äridest nagu BlackBerry operatsioonisüsteem ning klaviatuuriga seotud patentidest, ütlesid kaks anonüümsust palunud inimest. Küll aga on võimalus, et Kanada pensionifond võtab appi ühe investori ning ostab kogu ettevõtte, mille väärtus on praegu veidi üle 5 miljardi dollari.

Läinud nädalal kirjutas Reuters, et BlackBerry suurim aktsionär Fairfax Financial Holdings on pöördunud mitmete Kanada investeerimisfondide poole, et viia firma börsilt ära.

Sellegi poolest on allikate sõnul investeerimisfirmad sõlminud konfidentsiaalsed lepingud saamaks ligi BlackBerry raamatupidamisele. Nende sõnul peaks ostuprotsess algama paari nädala jooksul.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755