Autor: Rainer Saad • 17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gatesil läheb ka väljaspool Microsofti hästi

Forbesi rikaste edetabeli järgi on Bill Gates viimased 20 aastat olnud jõukaim ameeriklane. Sel aastal on Gatesi varandus kasvanud 9,8 miljardit dollarit ja seda eelkõige tänu tema investeerimisfirmale.

Gatesi varanduse väärtuseks hindab Forbes 72 miljardit dollarit, kuid Microsoft moodustab sellest ainult ühe viiendiku. Enamus tema rikkusest tuleb teistest ettevõtetest. Näiteks omab Gatesi investeerimisfirma Cascade suurt hulka traktoritootja Deere & Co. aktsiaid, niisamuti Kanada raudtee ning Mehhiko villija Femsa aktsiaid, kirjutas Business Insider.

Aastail 2007–12 andis Gates heategevuseks 28 miljardit dollarit. See on väga suur summa, kuid sellele vaatamata kasvab Gatesi varandus siiski kiiremini, kui ta ära suudab anda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755