17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitter särab eredamalt kui Facebook tänu mobiilile

Börsile mineku plaane pidav mikroblogi keskkond Twitter on edestamas konkurente Facebook ja Google üliolulisel kasvualal - mobiilreklaamid.

Nutitelefonidest ja tahvelarvutitest tulevad reklaamitulud moodustavad Twitteri selle aasta reklaamitulust enam kui poole, ütles uuringufirma EMarketer Bloombergile. Sellega võidab Twitter Facebooki, kes läinud kvartalis teenis 41% reklaamituludest mobiilsetelt seadmetelt. Maailma suurim otsingumootor Google aga teenib sel aastal prognooside kohaselt alla veerandi enda reklaamituludest mobiilreklaamidest.

Twitterile kuulub küll väike osa 16,7 miljardi dollarilisest mobiilreklaamide turust sel aastal, kuid neil on eelis, sest firma on keskendunud mobiilidele varasemast ajast peale väiksema kasutajaskonnaga. See võib aidata vähendada investorite muresid enne IPOt, sest tegu on alaga, mis on paljusid teisi internetifirmasid tugevasti pahandanud.

Facebook ja Google keskendusid algselt personaalarvutite online-reklaamidele ning nad on pidanud ümber tegema enda massiivseid reklaamiärisid, sest ühe rohkem kasutavad inimesed veebis surfamiseks nutitelefone ja tahvelarvuteid.

"Mobiilreklaamid on kindlasti Twitteri jaoks kriitiline tegur," ütles Bloombergile Adobe Systemsi reklaamilahenduste pakkuja Justin Merickel. "Me oleme näinud väga uudset mõtlemist neilt, kuidas töötada reklaamijatega selles vallas. Me oleme elevil selle äri kasvust ja potentsiaalist."

Twitter teatas eelmisel nädalal, et andis sisse paberid aktsiate avalikuks esmaemissiooniks, kuid ei täpsustanud ei aega ega muid numbreid seoses pakkumisega. Firma andis USA Väärtpaberikomisjonile sisse konfidentsiaalse IPO prospekti, mis on avalikkusele kinnine kuni nn road show'ni, kus firma läheb värbama investoreid.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755