Autor: Ken Rohelaan • 18. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmade kiirendi asutaja: Meelitame maailma Eestisse

Miks mitte teha lennusadama muuseumist üks suur idufirmakeskus ja käivitada üüratu turunduskampaania, mis kutsuks ettevõtjaid ja andekaid arendajaid Eestisse tasuta büroopindadele töötama, küsib idufirmade kiirendi Startup Wise Guys asutaja Mike Reiner Arengufondi tänavuses mõtteraamatus.

„See on provotseeriv küsimus, mida olen viimase aasta vältel valitsuse ja ettevõtjatega suheldes pidevalt korranud, kui teemaks on ettevõtluse edendamine Eestis. Lõputute vaidluste asemel pisialgatuste üle tuleb meil keskenduda uudsetele ja julgetele meetmetele,“ märgib Reiner ja selgitab, et 1,3 miljoni elanikuga Eesti on liiga väike, et olla atraktiivne turg - siin on arendajaid nii vähe, et isegi kohalikel ettevõtetel on nende leidmisega tegemist.

Reineri sõnul on vaja investeerida suurde koostöökeskusesse ning selles asuvatesse kontoripindadesse ja käivitada üleeuroopaline või isegi ülemaailmne turunduskampaania, pakkuda andekatele arendajatele ja ettevõtjatele tasuta tööpinda ja taskukohast elamist.

„Kui praegu tuleb Londonis lihtsalt 3000 eurot kuus elamisele magama panna, siis miks mitte kolida kaunisse Tallinnasse ja kulutada vaid murdosa sellest?“ küsib Reiner.

Suur turunduskampaania tooks tema sõnul kaasa hulga rahvusvahelisi taotlusi, mille hulgast saaks valida parimad kandidaadid ja pakkuda neile tasuta büroopinda, majutust ja starditoetust – kas kõike eraldi või koos, sõltuvalt eesmärgist ja motivatsioonist.

„Praegu aga – alustagem välistalentide impordist. On aeg taas kord midagi erilist ette võtta,“ lõpetab Reiner oma üleskutse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755