Autor: Romet Kreek • 20. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus iPhone tõi fännid poeuste taha juba mitu päeva tagasi

Apple on meelitanud täna oma poodide uste taha pikad ostjate sabad, kuna algab värskeima iPhone`i mudeli müük, vahendab Bloomberg.

Tokios Ginza piirkonnas ootasid umbes 800 inimest Apple’i poe ees sabas, sealhulgas mõned Batmaniks kostümeeritud ja Apple’i asutaja Steve Jobsi maskiga tegelased. Sydney äripiirkonnas ootas enam kui 400 inimest poe avamist enne kella 8t. Pekingi poe ees oli vaid umbes 50 ostuhuvilist, kuna seal peavad huvilised end enne internetis registeerima, et määrata kokkusaamine, millal saab telefoni kätte.

iPhone 5s ja 5c müük algab täna Hongkongis, Singapuris, Saksamaal, Prantsusmaal, Suurbritannias ja USAs. See on esimene kord, kus Hiina on esimeste turgude seas, kus müük algab. Tavaliselt on Apple lasknud hiinlastel oodata kolm kuud ajal, kui mujal on juba telefonid müügil.

Analüütikud prognoosivad, et müüakse 5-7 miljonit telefoni. Müük ei sõltu mitte telefoni headusest, vaid ka selle füüsilisest kättesaadavusest. Kui neid on toodetud liiga vähe, ei jätku neid, kui on toodetud palju ja huvi on väike, siis müük ei lähe.

Pariisis on inimesed asunud juba päevi tagasi elavasse järjekorda Apple’i poe ees. Mõnedel olid tekidki kaasas ja kokkupandavad toolid.

„Ma asusin järjekorda juba viis päeva tagasi,“ ütles Tokio Ginza poe ees 45-aastane ettevõtja Sachihisa Saishiki. Ta on ka varem vähemalt 6 korral oodanud Apple’i uusi tooteid. „Ma olin esikümnes ja me käisime vahepeal süüa ostmas ja kodus duši all. Ma magasin siin järjekorras pappkastide peal,“ ütles ta kuldse iPhone 5s ostu järel.

„Ma olen siin sabas teist korda, kuid mulle näib, et seekord on rahvast eelmisest korrast rohkem,“ ütles 37-aastane Tokio palgatööline Katsuki Tochi, kes ostis musta ja valge iPhone 5Si. „Ma armastan Apple’it, selle disain on suurepärane.“

Tavaliselt teatab Apple esmaspäevati, kuidas on esimese nädalavahetuse müük läinud.

Pekingis tehti Pekingi poe ees ootava 25 varajase ostuhuvilise seas küsitlus ja nendest 22 klienti tahtsid osta kallist 5s mudelit ja vaid kolm odavamat 5c mudelit.

„Tim Cook kohtleb lõpuks Hiinat tähtsuselt võrdselt USAga,“ ütles 28-aastane Tony Yu. Kohaliku omavalitsuse bürokraat ärkas kell 2 öösel ja sõitis 300 kilomeetrit Quinhuangdaost Pekingisse, kus ta oli kell 6 hommikul. „See maksab mulle terve kuupalga, kuid see on ka seda väärt.“

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755