Autor: Rainer Saad • 23. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome peaminister kritiseeris Nokia endise juhi suurt hüvitist

Soome peaminister ja rahandusminister kritiseerisid Stephen Elopi 18,8 miljoni euro suurust hüvitist, mis anti talle Nokia mobiiliüksuse müümise eest Microsoftile, kirjutas Financial Times.

Peaminister Jyrki Katainen ütles nädalavahetusel Soome televisioonis, et sellised boonused ei ole keerulistel aegadel õigustatud. Rahandusminister Jutta Urpilainen kirjutas enda blogis, et Elopi preemia võib isegi usaldust õõnestada. „Lisaks üldisele mürgisele õhkkonnale võib see ohustada ka sotsiaalset üksmeelt,“ sõnas ta.

70 protsenti Elopi tasust maksab Microsoft, 30 protsenti Nokia. 18,8 miljoni eurone hüvitis hõlmab endas preemiat ja aktsiapõhiseid tasusid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755