26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitter hoiab plaane saladuses

Meedia ja vaba sõna leviku poolest tuntud mikroblogikeskkond  Twitter on enda IPO-protsessi (aktsiate avalik esmaemissioon) käigus näitamas üles suurt salatsemist, et mitte korrata Facebookile omaks saanud fopaad.

USA üks kuumemaid tehnoloogiaettevõtteid säutsus 12. septembril, et on esitanud USA Väärtpaberikomisjonile (SEC) IPO prospekti aktsiate avalikuks noteerimiseks. Firma ei täpsustanud mingit ajalist raamistikku ega finantsilisi numbreid. Erinevalt Facebookist on Twitterit kaitsemas seadus, mis lubab neil enda numbreid saladuses hoida peaaegu vahetult enne börsile tulemist.

Eelmine aasta võeti nn JOBS (Jumpstart Our Business Startups) seadus vastu, mis lubab kuni miljardi dollarilise käibega firmadel hoida enda finantsandmed konkurentide ja avalikkuse eest saladuses kuni investorite värbamise tuurini. See tähendab, et Twitteri avaldus koos kõigi parandusettepanekutega on SEC-s konfidentsiaalne kuni vähemalt 21 päeva enne aktsiate müügituuri algust.

IPO protsess on tavaliselt väga pingeline ning isegi kallis enamikele ettevõtetele. PricewaterhouseCoopersi andmeil kulutavad USA firmad IPO raames keskmiselt 3,7 miljonit dollarit, millele lisanduvad garanteerijate tasud. Enamik ettevõtteid on ka seda võimalust ära kasutamas, sest Bloombergi andmeil on enam kui 80% ettevõtetest enda IPO pabereid konfidentsiaalselt esitamas.

Pikemalt loe tänase Äripäeva paberlehest.

Autor: Kristi Malmberg, Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052