7. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jefferies muutus Apple'i suhtes järsku positiivseks

Analüüsimaja Jefferies otsustas täna tõsta Apple'i aktsia soovitust ning hinnasihti positiivse Aasia ringkäiku järel.

Analüütiku Peter Misek sõnul veetis ta eelmise nädala Aasias, kohtudes Apple'i tarnijatega, kes väljendasid olulist meelestatuse muutust tehnoloogafirma suhtes, vahendab MarketWatch.

Vaatamata teatud riskidele firma majandusaasta neljanda kvartali ning 2013. majandusaasta käibele, siis me nüüd prognoosime paremad brutokasumi marginaalid lubavad Apple'il uisutada ilusti iPhone 6 turuletoomiseni, ütles Misek.

Analüütiku sõnul on tarnijad muutunud hinna suhtes palju paindlikumaks, kergitades kasumimarginaale, mille tulemusel tõstab ta Apple'i 2014. majandusaasta brutokasumi marginaali prognoosi 36,3 protsendilt 39,8 protsendini.

Misek lisas, et iPhone 6 turule tulekuga seoses on juba praegu elevus ning sellele avalikustamise eel aktsia suure tõenäosusega kallineb. Kuigi neljanda kvartali käibele on riske, siis kasum aktsia kohta on lähedal nüüd Wall Streeti 13,81 dollarilisele prognoosile.

Misek alandas septembris Apple'i aktsia hinnasihti 425 dollarini. Täna tõstis ta selle 600 dollarini ning tõstis soovituse neutraalselt osta peale.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052