Autor: Indrek Kald • 9. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmad tutvustasid end Tallinnas investoreile

Eile Tallinnas toimunud investeerimiskonverents Seed Forum viis kokku siinsed idufirmad ja võimalikud investorid.

Investorite ette astus seitse iduettevõtet, neist neli olid Eestist, kaks Lätist ning üks Soomest – IoT Technologies, Decider LAB, Vamp Digital, Businessive, Usetrace (Soome), iGotClient ja Sonarworks (mõlemad Lätist).

Konverentsi toetav advokaadibüroo Borenius andis välja eriauhinna mobiilse turundusega tegelevale digitaalstuudiole Vamp Digital. Boreniuse advokaadi Ott Aava sõnul peavad nad oluliseks, et uuendusliku tegutsemisvaldkonna ettevõtjad, kelle tegevusel on suur perspektiiv, saaksid juba varases ettevõtlusfaasis piisavalt juriidilist tuge ja teadmisi, mille toel jõudsalt areneda.

Seed Forumi esindaja Rando Pärna sõnul on nad Eestis koolitanud üle 200 ettevõtte ja toonud neist investorid enam kui 70-le. Teadaolevalt ei paku ükski teine organisatsioon maailmas samasuguse meetodiga koolitust, kus ettevõtted saavad väga lühikese ajaga investorvalmiduse, lisas ta.

Pärna avaldas pressiteates lootust, et järgmise kaheksa aasta jooksul kasvab investorfoorum viiekordseks.

Seed Forum Eesti tegutseb 2005. aastast, pakkudes alustavatele ettevõtjatele võimalust kaasata rahvusvahelist raha. Igal aastal saadakse Eesti idufirmadelt ligi 40 avaldust programmi pääsemiseks. Soovijate hulgast valitakse investorite jaoks sobivamad, kes läbivad spetsiifilise Seed Forumi raha kaasamise koolituse. Pärast koolitust jääb sõelale umbes kolmandik ettevõtteist, kes pääsevad osalema investorkonverentsidel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755