Autor: Rivo Sarapik • 14. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millist nutitelefoni kasutatakse Eestis enim?

Android operatsioonisüsteemi kasutavaid nutitelefone on Eestis 1,5 korda enam kui iPhone´.

Veebireklaamiga tegeleva turundusfirma smartAD rakenduse Addresstising andmeil on Eestis 65 302-72 559 Android operatsioonisüsteemi kasutava nutitelefoni omanikku. iPade kasutab 38 809-43 133 ja iPhone´i 37 106 - 41 226

„Addresstising raamatusse koondatud andmed põhinevad digitaalse jalajälje kaardistamise tehnoloogial, mida SmartAD arendab. SmartAD’i platvormiga on liidestatud üle 300 veebisaidi, mille kaudu jõutakse pea kõikide Eesti internetikasutajateni. Selle põhjal on võimalik teha järeldusi nii inimeste asukohtade, kasutatavate (nuti)seadmete, inimeste huvide jms kohta. Viimase poole aastaga suurenenud kõigi nutiseadmete kasutajate arv ca 50 000 kasutaja võrra," selgitas SmartAD juht Rando Rannus digiagentuuri OKIA blogile.

Addresstising annab ka ülevaate, millisel internetiteenuse pakkujal on enim kliente, millistesse hõimudesse internetikasutajad jagunevad ning palju neist on mehi-naisi.

SmartAD kuulub Dag Ainsoole ja Rando Rannusele. Ettevõte asutati 2011. aastal ja see teenis esimesel tegutsemisaastal 547 919 eurose käibe juures 43 000 eurot kahjumit.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755