15. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Side odavneb või kallineb?

Kui üle-euroopalise ühtse sideturu otsus jõustub, võib see tuleval aastal Eestile tähendada telekomisektori hinnatõusu.

Eesti Panga president Ardo Hansson märkis tarbijahinnaindeksi statistikale tuginedes Äripäeva konverentsil Äriplaan 2014, et tänavu on sideteenuste hinnad odavnenud 10-12%.

"Kui jõustub otsus üle-euroopalisest ühtsest sideturust, ühtlustuvad sideteenuste hinnad ning see võib tähendada, et välisriikides toimuva hinnalanguse kõrval võivad meil siseriiklikud hinnad hoopis tõusta," selgitas EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Sepp märkis, et telekomisektori järgmise aasta hinnakujundust vaadates tuleb siseriiklike trendide kõrval arvestada ka praegu arutusel oleva euroregulatsiooni võimalike mõjudega. Kui otsus jõustub, võib see tähendada, et Eestis hinnad hoopis tõusevad. Kuna aga arutelud alles käivad, on Sepa sõnul keeruline järgmist aastat prognoosida.

Mida ootavad hindadelt ettevõtjad ja kuidas kommenteerivad hinnamuutusi EMT konkurendid, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Rivo Sarapik, Marta Jaakson

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755