16. oktoober 2013
Jaga lugu:

Yahoo numbrid rõõmu ei valmista

Teisipäeval pärast turu sulgemist enda kvartaalsed numbrid avalikustanud Yahoo näitas kahanenud kasumit ja käivet, kuigi Wall Streeti kasumiprognoosi suudeti ühe sendiga lüüa.

Veebiportaal teenis kolmandas kvartalis puhaskasumina 296,7 miljonit dollarit ehk 28 senti aktsia kohta. Aasta tagasi olid vastavad numbrid 3,2 miljardit ehk 2,64 dollarit aktsia kohta, kuigi toona teeniti erakorraline kasum, vahendab MarketWatch.

Firma korrigeeritud kasum oli 34 senti atksia kohta ning korrigeeritud käibe kukkus aastataguselt 1,09 miljardilt dollarilt 1,081 miljardi dollarini. FactSeti küsitletud analüütikud prognoosisid keskmiselt 1,082 miljardi dollarise käibe juures kasumiks 33 senti aktsia kohta.

Käesolevaks kvartaliks ootab Yahoo korrigeeritud kasumina 1,18-1,22 miljardit dollarit, mis jääb analüütikute prognoositud 1,25 miljardile dollarile alla. Majandusaasta käive peaks firma sõnul jääma 4,4 ja 4,45 miljardi dollari vahele, kuigi analüütikute prognoos on 4,8 miljardit dollarit.

"Põhimõtteliselt on firma peamine äri endiselt raskustes, kuigi reklaamitulu trend liigub õiges suunas," ütles Topeka Capitali analüütik Victor Anthony MarketWatchile. Yahoo reklaamitulu kukkus aastases võrdluses 7% 421 miljoni dollarini, kuid oli parem analüütikute ootustest.

"Tulemustest on selgelt näha, et Yahoo on jätkuvalt vaid Alibabast inspireeritud edulugu," lisas Anthony.

Yahoo aktsiad on tugevasti rallinud kuulujuttude peale, et Hiina suurim e-kaubandusfirma Alibaba, milles Yahool on 24% osalus, on tulemas börsile.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee