Autor: Ave Lepik • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond palkas Soome ettevõtja 

Eesti Arengufond nimetas oma investeerimisettevõtte SmartCap fondijuhiks Seppo Ari Snecki. Tugeva sektorikogemusega äriliidri saabumine tugevdab Arengufondi tuumikmeeskonda, SmartCapi rahvusvahelist haaret ning fondi portfelliettevõtteid, vahendas Arengufond.

“Seppol on hindamatu globaalne suhtevõrgustik ja tugev usk Arengufondi missiooni, väga head kogemused ettevõtete loomisest, arendamisest ja müügist nii ettevõtja kui fondijuhina,” ütles Arengufondi juhatuse esimees Tõnis Arro. “Olen kindel, et temaga koos on meil võimalus mängida hästi välja need kaardid, mis meil suurepärase investeerimisportfelli näol juba käes on.”

SmartCapi uus fondijuht on asutanud või juhtinud mitut edukat ettevõtet ja olnud nõukogu liige 23 firmas. Seppo Ari Sneck asutas Tietovalmis Oy, juhtis seda aastaid ning müüs ettevõtte hiljem Sysopen Plc-le. Lisaks on ta edukalt juhtinud kaht riskikapitalifondi (JyväsSeed Fund Oy ja Midinvest Oy), olnud võtmepositsioonidel mobiillahendusi pakkuvas Ixonos Oyj-s ning töötas viimati Jyväskylä ülikoolis, aidates seal käivitada kaht riskifondi.

Kunagise noore arvutiteadlasena kirjutas Sneck tarkvara mitmele uuringuprojektile ja planeeris Soome esimese arvutitehnoloogial põhineva kommunikatsiooniteaduste uurimislabori. Hilisem ettevõtja- ja juhikarjäär täiustas tema oskusi ettevõtete rahanduse, kapitaliinvesteeringute, müügi, rahvusvahelise ärijuhtimise ning liitumiste ja ülevõtmiste alal.

“Tundub, et kogu mu senine töökäik on olnud üks pikk ettevalmistus Eestisse pääsemiseks,” ütles Sneck. “Eesti ettevõtjate uus põlvkond lööb maailmas laineid ning kui Hemingway moodi öelda, siis tundub, et igas sadamas on üks Eesti tehnoloogiafirma juba ees ootamas. Läbi SmartCapi fondide ja idufirmade portfelli on ka minul nüüd au siin kihavasse keskkonda oma panus anda. Mu eelkäija Heidi Kakko ja tema meeskond on teinud suurepärast tööd ja aitan rõõmuga kirjutada järgmist peatükki SmartCapi ajaloos.”

“Need viis aastat Eesti riskikapitalituru ja iduettevõtete arendamisel on loonud tugeva aluse ja pakkunud väga põnevaid väljakutseid,” lisas seni SmartCapi juhtinud Heidi Kakko. “Mul on hea meel, et oleme oma meeskonnaga kaasa aidanud Eesti startuppide maailmaareenile väljamurdmisele. Soovin Seppole edu ja jaksu uutesse maailma muutvatesse ettevõtetesse investeerimisel ja nende globaalseks kasvatamisel.”

Seppo Ari Snecki asumisega SmartCapi etteotsa täiustus Arengufondil kogenud ettevõtjatest, juhtidest ja ärimõtlejatest koosnev tugev tiim veelgi. Möödunud 1,5 aasta jooksul on Arengufondi võtmeisikute read mitmel korral täienenud. 2012. kevadel astus ametisse juhatuse esimees Tõnis Arro, tänavu lisandus tegevjuht Pirko Konsa ning Nutika spetsialiseerumise protsessi vedav majandusekspert Kristjan Lepik. Sel sügisel alustas tööd Arengufondi nõukogu uus esimees Ville Jehe.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755