Autor: Marek Mühlberg • 18. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prototroni toetuse nimel võistleb 50 ideed

Prototüüpide loomiseks ellu kutsutud rahastu Prototron kogus kuuendas taotlusvoorus 50 nutikat ideed, kellest parimad astuvad ekspertkogu ette oma projekti kaitsma.

Valdkonniti laekus ootuspäraselt enim, 23 taotlust, elektroonika ja infotehnoloogia vallas. Järgnesid materjalitehnoloogia ja mehhaanika valdkonnad 18 taotlusega.

„Prototroni taotlused on muutunud iga vooruga tehnoloogia- ja teadmiste põhisemaks. Ootuspäraselt koosnevad taotlusi esitavad meeskonnad oma ala ekspertidest, kellel on oskused ja soov oma toode äriks pöörata. Kindlale nišile suunatud ja tugeva taustaga ideid me Prototronis näha soovimegi, sest just neil on potentsiaal maailmas läbi lüüa,“ kommenteeris esitatud taotlusi Tallinna Teaduspargi Tehnopol juhataja Jaak Raie.

Tänaseks on Prototroni kõikidesse taotlusvoorudesse esitatud enam kui 400 ideed. Prototüübi loomiseks on rahastuse saanud nutitelefoniga suhtlev järjekorrastend, mobiilne tuulemõõtmisseade, akupakk ja aku juhtimissüsteem, mereseiresüsteem, 3D printimise tarkvara, statistilistel andmetel põhinev keeleõppeprogramm ja luksusautode multimeediasüsteem. Toetuste summad on ulatunud 3100 eurost kuni 11 640 euroni.

Taotluse esitanud ideede hindamisel ja parimate selgitamisel lähtutakse prototüübi ärilisest potentsiaalist, uudsusest ja teostava meeskonna kompetentsidest. Taotletavale rahasummale ei ole piiranguid seatud.

Laekunud taotlusi hakkavad hindama eksperdid Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Yrjö Ojasaar (Publification.com), Andrus Oks (Eesti Arengufond), Jaanus Tamm (Defendec), Almar Proos (Favor) ja Siemon Smid (Tallinna Tehnikaülikool).

15. novembriks selguvad need projektid, mille elluviimist Prototroni rahastust täies mahus finantseeritakse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755