22. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple tõi avalikkuse ette terve rodu uusi tooteid

Maailma väärtuslikem tehnoloogiafirma Apple tutvustas täna San Franciscos peetud üritusel uusi süle-, laua- ja tahvelarvuteid koos uue operatsioonisüsteemiga.

Üle mitme aasta sai uuenduse Apple'i kõige võimsam arvuti - Mac Pro. Futuristliku musta disainiga arvuti on Apple'i läbi aegade võimsaim loodud arvuti, mis peaks poelettidele jõudma detsembris. USAs algavad hinnad 2999 dollarist.

Värskenduse sai ka MacBook Pro seeria, mis jooksutavad Inteli uusi Haswelli ja Crystalwelli kiipe. Õhemaks ja kergemaks tehtud arvutitel on kiirem graafika ja Wifi ning aku kestvust on samuti parandatud. 13-tolliste hinnad algavad USAs 1299 dollarist ning 15-tolliste mudelite omad 1999 dollarist.

Päeva suurim üllatus oli aga see, et Apple otsustas ümber nimetada enda uusima iPadi. Jättes iPad 2 endiselt poelettidele, tuuakse selle kõrvale iPad Air. Uus tahvelarvuti kaalub kõigest 453 grammi, sel on 9,7-tolline ekraan ning on kõigest 7,5mm paks.

Aku kestvus on uuel Airil 10 tundi. Lisaks kasutab tahvelarvuti 64-bitist A7 kiipi, salvestab 1080p HD videot ning omab 5-megapikslist iSight kaamerat.

USAs algavad vaid Wifi versiooni hinnad 499 dollarist ning Wifi + LTE mudelite hinnad algavad 629 dollarit. Uus tahvelarvuti jõuab poelettidele 1. novembril, sealhulgas ka Eestis.

Uuenduse sai ka iPad mini, mis nüüd kasutab Retina ekraani ning samuti 64-bitist A7 kiipi. Aku eluiga on 10 tundi ning kaamera on sama, mis vanemal vennalgi. Vaid Wifi mudeli hinnad lagavad 399 dollarist ning koos LTEga alates 529 dollarist.

Huvitav on aga märkida, et Apple jätab enda tootevalikusse kõik varem müügis olnud iPadid, langetades vanemate mudelite hindu. See tähendab, et Apple'il on müügis iPad mini, iPad mini Retina, iPad 2 ning iPad Air, mis pakub inimestele märksa laiemal hinnaskaalal võimaluse soetada iPad.

Apple'i aktsia mingit erilist reageeringut toodete avalikustamisele pole näidanud. Päev läbi miinuses olnud aktsia oli vähem kui tund enne sulgemist 0,4% miinuses, makstes 519,5 dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052