29. oktoober 2013
Jaga lugu:

Apple ületas ootusi, kasum ja marginaalid languses

Kuigi Apple'i majandusaasta neljanda kvartali tulemused suutsid üldjoontes analüütikute ootusi lüüa ja käive näitas kerget kasvu, siis kasum jätkas endiselt kahanemist.

28. septembriga lõppenud kolme kuuga teenis Apple puhaskasumina 7,5 miljardit dollarit ehk 8,26 dollarit aktsia kohta, vahendab MarketWatch. Aasta tagasi olid vastavad numbrid 8,2 miljardit ja 8,67 dollarit aktsia kohta.

Firma käive kasvas aastases võrdluses 4%, 37,5 miljardi dollarini. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 36,8 miljardi dollarilise käibe juures kasumiks 7,92 dollarit aktsia kohta.

Apple'i sõnul tarnisid nad kolme kuuga 33,8 miljonit iPhone, mis ületas analüütikute prognoositud 32 miljonit ühikut. Firma kahe uue telefoni iPhone 5s ja 5c müük jäi kvartali viimasesse nädalasse. Varasemalt oli Apple teatanud, et müüs avanädalavahetusega 9 miljonit uut iPhone'i.

iPade tarniti kolme kuuga 14,1 miljonit ühikut, mis jäi 0,4 miljoniga alla eelmise aasta sama kvartali tulemusele. Eelmine nädal tutvustas firma uut iPad Airi ning iPad mini Retina ekraaniga, mis jõuavad müüki novembris.

Käimasolevaks pühadehooaja kvartaliks prognoosib Apple käivet vahemikus 55 kuni 58 miljardit dollarit. Wall Streeti keskmine käibeprognoos samaks kvartaliks on 55,5 miljardit dollarit.

Lisaks ütles firma, et brutomarginaal peaks jääma 36,5% ja 37,5% vahele. Läinud kvartali marginaal oli 37%, mis oli prognooside kõrgemas otsas.

"Apple'i prognoos käesolevaks kvartaliks on pettumust valmistav, kuna oodatust parem käive ei suuda leevendada kehvema marginaali survet," ütles kliendikirjas Jefferies & Co analüütik Peter Misek. "Meie hinnangul on marginaali surve lühiajaline/ühekordne oma olemuselt ning me kasutaks nõrkust aktsias ostuvõimalusena," lisas analüütik.

Algselt järelturu kauplemises kuni 4% miinuses olnud Apple'i väärtpaber kosus ja näitas kõigest 0,2% langust. Firma aktsia on eelmise kvartali tulemuste avalikustamisest tõusnud umbes 25% ning aasta algusega võrreldes on langus kõigest 0,4%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt