Autor: Raivo Sormunen • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Playtech jätkab rekordlainel

Maailma juhtivaile mänguoperaatoreile tarkvara tootev ning paljuski Eesti tööjõudu kasutav Playtech näitas kolmandas kvartalis 13% käibekasvu ning ootab, et suudab ka lähitulevikus turu ootustele vastavat kasvu jätkata.

Eile Londoni börsil 760pennise tipptasemeni tõusnud aktsia jätkab ka täna rekordkursil.

Playtech teenis septembris lõppenud kvartaliga 90,9 miljoni eurose käibe, mida on 13% enam kui aasta eest. "Playtech on jätkanud kolmandas kvartalis kasvu ja juhtkond on kindel, et me suudame täita turu ootused selleks aastaks ja ka pärast seda," märkis kvartali müügiraportis ettevõtte juhatuse esimees Mor Weizer.

Selleks aastaks ootavad analüütikud börsifirmale Bloombergi andmeil keskmiselt 368,9 miljoni eurost käivet ja 150,5 miljoni eurost korrigeeritud kasumit (0,512 eurot aktsia kohta).

Maailma juhtivatele interneti mänguoperaatoritele tarkvara tootev Playtech loodi 1999. aastal ning ettevõttes töötab hetkel umbes 3000 inimest. Ettevõtte esimene arenduskeskus loodi Tartus ning see on siiani kontserni suurim. Playtech Eestis ja Videobetis töötab kokku üle 600 inimese.

Forbesi maailma rikaste edetabelis oli Playtechi suuromanik iisraellane Teddy Sagi 1,8 miljardi dollarise varandusega 831. kohal.

Äripäeva 2013. aasta Eesti rikaste edetabelis paiknes aga 28. kohal börsifirma väikeaktsionär Rain Kivisik 72,3 miljoni eurose varaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755