Indrek Kald • 29. oktoober 2013
Jaga lugu:

Torm tekitas häireid ka mobiilsides

Tänaöisest tormist tingitud elektrikatkestused tõid kaasa mobiillevi häired osades Eesti maapiirkondades.

Tormi põhjustatud elektrikatkestuste tõttu on Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti ja Pärnumaa maapiirkondades kohati häiritud mobiillevi. "Linnades on mobiililevi olemas, kuid nende piirkondade maakondades on hetkel häiritud kümnete Elisa tugijaamade töö. Seetõttu puudub tarbijatel neis piirkondades kohati nii kõne- kui ka mobiilse interneti levi," teatas Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski.

Torm sai alguse südaööl ning teatud aja jooksul töötasid Elisa tugijaamad varugeneraatoritel. Täna varahommikul alustas Elisa täiendavate elektrigeneraatorite paigaldamisega mobiililevita piirkondadesse, mis aitab tagada mobiililevi olulistes sõlmpunktides kuni elektrilevi taastamiseni.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul on praegu mitmel pool Eestis 2G ja 3G saatejaamade töös tõrkeid. Enim puudutab see Pärnumaad ning Lõuna-Eestit. "Kõik meie hooldemeeskonnad on öö läbi väljas olnud ja olulisemaid sõlmjaamu elektrigeneraatoritega üleval hoidnud, kuid osades punktides võib levi endiselt puududa," kommenteeris ta.

Eesti Energia tegeleb mainitud piirkondades elektrilevi taastamisega ning seejärel taastub ka mobiillevi.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt