Autor: Indrek Kald • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Torm tekitas häireid ka mobiilsides

Tänaöisest tormist tingitud elektrikatkestused tõid kaasa mobiillevi häired osades Eesti maapiirkondades.

Tormi põhjustatud elektrikatkestuste tõttu on Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti ja Pärnumaa maapiirkondades kohati häiritud mobiillevi. "Linnades on mobiililevi olemas, kuid nende piirkondade maakondades on hetkel häiritud kümnete Elisa tugijaamade töö. Seetõttu puudub tarbijatel neis piirkondades kohati nii kõne- kui ka mobiilse interneti levi," teatas Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski.

Torm sai alguse südaööl ning teatud aja jooksul töötasid Elisa tugijaamad varugeneraatoritel. Täna varahommikul alustas Elisa täiendavate elektrigeneraatorite paigaldamisega mobiililevita piirkondadesse, mis aitab tagada mobiililevi olulistes sõlmpunktides kuni elektrilevi taastamiseni.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul on praegu mitmel pool Eestis 2G ja 3G saatejaamade töös tõrkeid. Enim puudutab see Pärnumaad ning Lõuna-Eestit. "Kõik meie hooldemeeskonnad on öö läbi väljas olnud ja olulisemaid sõlmjaamu elektrigeneraatoritega üleval hoidnud, kuid osades punktides võib levi endiselt puududa," kommenteeris ta.

Eesti Energia tegeleb mainitud piirkondades elektrilevi taastamisega ning seejärel taastub ka mobiillevi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052