Autor: Ken Rohelaan • 30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transferwise'i looja: Bitcoin on perspektiivne

Rahasaatmisteenuse Transferwise juht Taavet Hinrikus otsustas koos riskikapitalifirmaga Passion Capital investeerida virtuaalraha Bitcoin kauplemisplatvormi Coinfloor ettevõtte meeskonna ja Bitcoini perspektiivi tõttu.

"Kogu Bitcoini valdkond on väga uus ja huvitav. Kõigil, kes on vähegi finantsmaailmaga seotud, on mõtet seda lähemalt uurida," ütles Hinrikus Äripäevale. Tema sõnul käitub Coinfloor samamoodi nagu tavaline börs, kus saab aktsiate asemel osta-müüa Bitcoini.

Hinrikus otsustas investeerida nutika meeskonna ja Bitcoini perspektiivi tõttu. "Bitcoin on üks uus ja huvitav finantsinstrument. Esimene vajadus on tekitada võimalus Bitcoini vahetada teistsuguste finantsvahendite vastu ja luua vastav keskkond," ütles värske investor.

Hinrikus on tänavu investeerinud veel ettevõtete rahastamisega tegelevasse platvormi AngelList, USA ja Ladina-Ameerika vahel rahasaatmisteenust pakkuvasse Regalii ja iPhone'ile mõeldud kalendrirakendusse Sunrise. "Ettevõtjana on see loomulik, et osalen teiste ettevõtete tegevuses eri viisidel. Toetan neid nõu ja jõu ning vahel ka rahaga," lisas Transferwise'i looja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052