1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise vahendab üle miljoni euro päevas

Londonis baseeruv Eesti juurtega ning riskiinvestor Peter Thieli toetusega idufirma TransferWise on üha enam astumas PayPali kandadele, vahendades üle miljoni euro päevas.

Firma andis see kuu enda edusammudest ja arengutest teada. Kokku on firma teenust kasutades raha kantud ligi 300 miljoni euro väärtuses ning keskmiselt tehakse tehinguid umbes 1,2 miljoni euro eest päevas, kirjutab Gigaom.

Lisaks tõi TransferWise turule enda esimese korraliku mobiilrakenduse, mis on mõeldud iOS kasutajatele. Kuigi firmal oli juba Androidi rakendus, siis see oli pigem otsetee nende koduleheküljele. Hinrikuse sõnul oli see rohkem "prooviversioon" ning see eemaldatakse Google Play keskkonnast. Uus rakendus Androidile on arendamisel.

Samuti on TransferWise lisanud enda valikusse uusi valuutasid nagu India ruupia, Austraalia ja Singapuri dollar ning Türgi liir. Nüüd on võimalik saata TransferWise'i abiga raha rahvusvaheliselt e-maili aadressile pangakonto numbreid kaasamata (sarnaselt PayPalile).

Kas TransferWise moondub PayPaliks? "Ma ei ole nõus sellega," ütles Hinrikus. "Me teeme asju lihtsamaks, sest me kuulsime raha oma sõpradele saatvatelt klientidelt, kuidas neil ei ole neid pangaandmeid käepärast."

"Üks tüüpiline põhjus, miks meid kasutatakse, on rahvusvaheliste maksete tegemiseks. Näiteks kui keegi rendib villat Kreekas inimestele Suurbritanniast," tõi Hinrikus näite.

Aga miks mitte siis PayPali kasutada? "PayPall võtab kuradima palju rohkem raha valuutavahetuse eest, umbes 3-4% summas, mida mina kutsuksin rööviks päise päeva ajal. TransferWise võtab kõigest 0,5% vahetuse eest," selgitas firma tegevjuht.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052