Autor: Rainer Saad • 4. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype’i endine töötaja lõi omalaadse teenuse

Kes tunnevad muret, et keegi võib jälgida tema e-kirju või failide saatmist, peaks proovima uut turvalist keskkonda Perzo, mille loojaks on Skype’i endine töötaja David Gurle.

Perzo on infovahetusplatvorm, mis kasutab sõnumite puhul täiesti uut krüpteerimise ja dekrüpteerimise meetodeid. Sellega tehakse võimatuks e-kirjade järele nuhkimine. „Me oleme loonud uue tehnoloogia, mis krüptib sõnumeid, kasutades selleks sõnumite enda tähemärke,“ ütles Gurle.

Uus krüpteerimise meetod tähendab seda, et isegi Perzo ei näe inimeste kirju. Kui näiteks NSA paluks Perzol kellegi e-kirju lugeda, oleks seal näha ainult seosetut tähtede rida.

Lisaks Skype’ile, on Gurle töötanud ka Microsoftis ja Thomson Reutersis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052