11. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajaloo suurima IPO tegi...

Ehkki Twitteri börsidebüüdiga kaasnenud 73% hinnahüpe oli üks tähelepanuväärsemaid pika aja jooksul, ei küündinud mikroblogi investoritelt küsitud raha hulk ligilähedalegi suurematele aktsiaemissioonidele.

Et aidata suhestada Twitteri IPOt, millega kaasati 2 mld dollarit, Ühendriikide aktsiaturgude ajalooga, võtab Äripäev tänases paberlehes kokku viis kõige suuremat börsidebüüti. Siia alla käivad vaid USA ettevõtted, kuigi ametlikult on Hiinas läbi viidud kaks maailma suurimat IPOt. Lisaks ei ole tabelis AIG ja AT&T n-ö IPOsid. Toome ära suuruselt viienda, esimesed neli leiab tänasest paberlehest.

5. United Parcel Service (UPS)

Kaasatud summa: 5,5 mld dollaritEsimese päeva tootlus: 36,3%Aktsia hind IPO ajal: 50 dollaritAktsia hind praegu: 99,10 dollarit

1999. aasta novembris börsile tulnud kullerfirma on liikunud suhteliselt stabiilselt ning teeb praegu oma kõigi aegade tippe.

Lisaks neljale suuremale IPOle saab tänasest Äripäevast lugeda, miks aktsiad börsile viia, milline on hea ja milline ebaõnnestunud IPO.

Autor: Rainer Saad, Rivo Sarapik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474