Autor: Ave Lepik • 13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves esineb IT-konverentsil Slush

President Toomas Hendrik Ilves esineb täna Helsingis toimuval IT- ja idufirmade teemalisel konverentsil Slush. Samuti juhatab president homme Berliinis Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoja koosolekut.

Helsingis toimuval konverentsil Slush kõneleb Ilves tänapäeva IT-väljakutsetest, ohtudest ning võimalustest, tutvustades samas Eesti e-valitsemist, e-teenuseid ja idufirmasid. Konverentsil astuvad üles ka endine Skype’i tegevjuht Niklas Zennström, endine Nokia tegevjuht Jorma Ollila ning Soome peaminister Jyrki Katainen.

Õhtul lendab riigipea edasi Berliini, et juhtida homme Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoja (Steering Board of the European Cloud Partnerhip) koosolekut, mille eesmärk on edendada digitaalsete avalike teenuste kasutust Euroopa ettevõtluses ning avalikus sektoris.

President Ilves asus Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoda juhtima eelmisel aastal Euroopa Komisjoni palvel, viimati kohtusid nõukoja liikmed sel suvel Tallinnas. Pärast nõukoja koosolekut esineb president Euroopa Komisjoni pilvandmetöötluse teemalisel konverentsil „Readiness for Cloud Computing in the European Public Sector“ avakõnega.

Pilvandmetöötlus tähendab andmete (näiteks tekstifailide, piltide, videote) ja tarkvara salvestamist kaugemal asuvates arvutites, millele kasutajad pääsevad ligi enda valitud seadmetest interneti kaudu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052