Autor: Rainer Saad • 15. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia uuel telefonil on 3D omadused

Nokia uuel nutitelefonil Lumia 1520 on kuuetolline ekraan, kuid allikate sõnul on sellel ka uudne 3D sensortehnoloogia, mis võimaldab telefonil mõista käsklusi ka siis, kui sõrmega ekraani ei vajutata.

Tehnoloogiaväljaanne The Verge kirjutas, et Nokia plaanib turule tuua kaks uut operatsioonisüsteemiga Windows Phone 8.1 telefoni, millede koodnimed on "Goldfinger" ja "Moneypenny". Goldfingerist saab Windows Phone 8.1 lipulaev.

Endine Nokia disainijuht Marko Ahtisaari vihjas 3D tehnoloogiale juba kaks aastat tagasi, kui andis The Verge'ile intervjuu. Ahtisaari nimetas seda "võtmealaks, mille suunas jätkatakse uuendamist".

Väljaandele on allikad öelnud, et Goldfingeriga on võimalik suhelda käeliigutustega telefoni ülaosas ja külje peal. Praegu võimaldab Samsung Galaxy S4 Air Gesture käeliigutusega vahetada muusikapalasid, võtta kõnesid vastu ja surfata internetis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052