Autor: Indrek Kald • 26. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal võtab esmakordselt ka talvel tudengeid tasustatud praktikale

Sarnaselt suveülikooli programmile korraldab tarkvarafirma Nortal esmakordselt ka talveülikooli – neljakuise tasustatud praktika IT-tudengeile, keda edaspidi tööle oodatakse.

Nortali personalijuhi Jüri Saarma sõnul ootab ettevõte kandideerima kõiki, kel on huvi tarkvaraarenduse vastu ning kes võiksid teadmiste ja võimete poolest sobida tarkvaraarendaja, süsteemianalüütiku või testija rolli. "Eelnev töökogemus pole nõutav," lisas ta pressiteates.

CVde läbivaatamisele järgnevad katseülesannete lahendamine ning töövestlused. Talveülikool algab 3. veebruaril. Programm koosneb koolitusnädalast ja neljakuulisest praktikast personaalse tuutori käe all reaalsetes projektides. Praktika jooksul makstakse 650eurost netopalka.

Nortali tarkvaraarendusjuhi Priit Liivaku sõnul võtavad IT-tudengid Nortaliga praktikakohtade küsimuses ühendust aastaringselt. "Suveülikool on tudengite seas hästi teada ja kõrgelt hinnatud nii korralduse kui sisu poolest. Kandideerimiste arv on aasta-aastalt suurenenud, sest lisaks praktilisele töökogemusele leiavad tudengid, et meie programmis osalemine tõstab ka omandatava hariduse taset," lisas ta.

Koolides saadav praktika on Liivaku kinnitusel ajaliste piiridega ning loenguis õpetatud meetodite ja vahendite kasutegur ei tule tihti praktikumis tehtavate ülesannete lahendamisel välja. "Suurtes projektides on aga väga selge, miks õpetatu vajalik on. Samas toetame oma tudengeid kooli lõpetamisel ja kraadi omandamisel igati," märkis ta.

"Keskmiselt 95% meiega läbi suveülikooli liitunutest on jätkanud tööd ka peale programmi lõppu, aga see pole kindlasti programmis osalemise eelduseks. Nortal soovib läbi suve- ja talveülikooli programmide tõsta Eesti IT-hariduse kvaliteeti ja anda IT-valdkonna tudengitele võimaluse kombineerida akadeemiline haridus väga praktilise kogemusega," lisas Liivak.

IT Kolledži õppeosakonna juhataja Inga Vau hinnangul on Nortali talveülikooli programm kolledži tudengeile hea võimalus õpiprotsessi rikastada, läbides selle raames ühtlasi osa õppekavajärgsest eriala praktikast. "Talveülikoolis osalemine annab hea võimaluse lahendada väljakutseid pakkuvaid ja põnevaid erialaseid  ülesandeid, kohtuda uute inimestega ning luua edaspidises tööelus väärtuslikke kontakte," ütles Vau Nortali pressiteates.

Tänavusse Nortali suveülikooli laekus 254 avaldust, programmis osales 26 tudengit, kellest 22 töötavad ka täna ettevõttes. Mullu laekus 198 avaldust, programmis osales 24 ja tööle jäi 23 spetsialisti. Veel aasta varem kandideeris 130 tudengit, programmis osales 21, kellest kõik jätkasid tööd Nortalis. Suveülikooli korraldab Nortal (tollal Webmedia) alates 2005. aastast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755