27. november 2013
Jaga lugu:

Hewlett-Packard oodatust paremal järjel

Hewlett-Packard teatas analüütikute ootusi ületanud majandusaasta neljanda kvartali käibest ja kasumist, milleni aitas äriklientide nõudluse kasv serveritele, personaalarvutitele ning süsteemivõrkudele.

Palo Altos baseeruv firma teenis kolme kuuga 29,1 miljardit dollarit käivet. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid 27,8 miljardit dollarit. Korrigeeritud kasum oli 1,01 dollarit aktsia kohta, mis lõi analüütikute keskmist prognoosi ühe sendiga.

Kolmandat aastat ametis olev tegevjuht Meg Whitman on keskendunud kulude kärpimisele ning klientide ja edasimüüjatega suhete taastamisele. Läinud kvartalis aitas äriklientide kasvanud nõudlus tõrjuda üleüldist turulangust.

"Äriklientide personaalarvutite turg tundub stabiliseeruvat ning Meg on näidanud edasiminekut," kommenteeris Bloombergile Robert W. Baird & Co analüütik Jayson Noland. "Ta on tõstnud firma moraali pärast Leot," viitas analüütik 2011. aastal vallandatud tegevjuhile Leo Apotheker.

Tulemuste järel kallines HPQ sümbolit kandev HP aktsia New Yorgi börsi järelkauplemises 5,4%, 26,45 dollarini. Eilse sulgemishinna alusel on aktsia hind sel aastal rallinud 76%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee