Mari Mets • 27. november 2013
Jaga lugu:

Wazzap: reiside ostmine kolib büroost veebi

Traditsiooniliste reisibüroode tähtsus väheneb üha rohkem online-keskkondade arvelt, sest reisiostjate seas levib veendumus, et iseseisvalt ilma bürootöötaja mõjutusteta saab reisi soodsamalt.

"Eestis on registreeritud 421 reisibürood, kuid vaid ligi kümnel neist on korralikult välja töötatud online-broneerimiskeskkond, mis annab neile turul tugeva eelise laiema sihtgrupini jõudmiseks," rääkis Estraveli turundusdirektor Janika Ritson turunduskoverentsil Wazzap?.

Kuna veebis valivad kliendid kõik piletid ja paketid ise, ilma kõrvaliste mõjutusteta, arvavad nad, et leiavad ka soodsama hinna, sest nii ei pea maksma kinni kellegi töötasu, selgitas Ritson. "Samas on reisibüroos sooritatud ostu puhul tagatud alati abi reisitõrgete korral ning äriklientidel on rohkem võimalusi erisoovide esitamiseks, näiteks reisistatistika ja kuludekontrolli tegemiseks," lisas ta.

"Online-keskkonnas jällegi on võimalik hindu kohe mugavalt võrrelda ja pakkumisi kiirelt broneerida. Teisest küljest on veebis väga suur hulk infot, mille seast võtab vähem kogenud tarbijatel sobiva pakkumise leidmine omajagu aega. Suuremad on ka ebaõnnestumisriskid keerulisemate marsruutide puhul, näteks kipuvad reisiostjad veebis liiga lühikest ühelt lennukilt teisele ümberistumisaega valima," kommenteeris Ritson.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt