Autor: Romet Kreek • 28. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia eks-insenerid heitsid kinda Apple’ile ja Google’ile

Nokia endiste inseneride loodud Soome nutitelefonitootja Jolla pakub Apple’ile ja Google’ile konkurentsi oma esimese nutitelefoniga, vahendab Bloomberg.

Sedasi loodetakse meelitada üle tarbijaid, kes otsivad vaheldust. Ettevõte on juba müünud ära esimese toodangu (450 telefoni) ning tellimusi on juba kümnetele tuhandetele telefonidele.

Selle asemel, et võistelda vaid riistvaraäris püüab Jolla konkureerida Google Androidi tarkvaraga, kus kasumimarginaalid on üldiselt kõrgemad. Esimene telefon on vaid referentstoode, et näidata, milleks on ettevõtte operatsioonisüsteem võimeline.

„Meie firma tutvustas tootega idealistliku vaadet, milline peaks meie arust mobiiltelefon olema,“ ütles Jolla juht ja kaasasutaja Antti Saarnio. „Äriliselt oleme surmtõsised. Meie ja meie partnerite telefon peaks müüma end miljonites eksemplarides.“

Jolla maksab ilma mobiilsideoperaatorite allahindusteta 399 eurot. Mobiiltelefon kasutab Sailfishi operatsioonisüsteemi, mis baseerub MeeGo tarkvaral, mille Nokia viskas üle parda, kui võttis kasutusele Microsofti WindowsPhone tarkvara.

Vaata Jolla tehnilisi andmeid ja pilte SIIN

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112