Autor: Kaisa Gabral • 11. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rehe töötajate jälgimisest: täpne kontroll vaid konflikti kahtluse korral

Kolmandik Palgainfo Agentuuri küsitletud tööandjaid jälgib töötajate liikumist erinevate elektrooniliste vahenditega. Danske Banki tegevjuhti Aivar Rehe hinnangul on täpne kontroll vajalik konflikti kahtluse korral.

Palgainfo uuringust selgus, et lisaks omab kolmandik küsitletud tööandjaid ligipääsu töötajate tööalasele e-postkastile ning jälgib töötajaid pidevalt kaamerate abil. Novembri jooksul küsitleti üle 300 tööandja. Küsisime ettevõtjate käest kas ja kuidas nemad on töötajaid jälgivad.

"Tööandjana on meil kohustus kasutada tööprotsessi käigus töötajaga seotud andmeid ainult sihtotstarbeliselt ja see peab olema kooskõlas seadusandlusest tulenevate nõuetega," vastas Rehe ja öisas, et panganduses kuulub nimetatud valdkond operatsiooniriskide juhtimise valdkonda. Nagu iga riski juhtimine, tähendab see eelkõige ennetavate tegevuste ellu rakendamist.

"Nimetatud süsteemi hulka kuuluvad alljärgnevad meetmed, loetlen olulisemad:  infosüsteemide ja andmebaaside õiguste süsteem, kliendisuhtluse kõnede salvestamine, töösisekorra reeglid, majanduslike huvide konflikti deklareerimine ja  pangas liikumise ja ligipääsu süsteem," loetles Rehe. Tema hinnangul on töötajate tegevuste täpsem ja suunatud kontroll vajalik ja õigustatud vaid huvide konflikti kahtluse olemasolul."Tööandjana rõhume Danske Bankis ennetavatele meetmetele ja töötajate teadlikkusele," lisas Rehe.

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755