14. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: paindlik töö vähendab stressi

Eesti töötajtest 50% teatas, et nad kogevad rohkem stressist tingitud haigusi kui enne majanduslangust, selgus ülemaailmse paindlike tööpaikade pakkuja Reguse uusimast uuringust.Töötajad peavad paindlikku tööd stressi vähendamisel võtmeteguriks (87%).

Stressist tingitud haigused võivad süvendada või põhjustada paljusid terviseprobleeme, alates ülekaalulisusest kuni südamehaiguste, Alzheimeri tõve, diabeedi, depressiooni, seedehäirete ja astmani.  Juba eelmisel aastal selgus Reguse uuringust, et 48% vastajatest üle maailma tundis, et nende stressitase oli viimase aasta jooksul tõusnud. Viimane uuring aga kinnitas, et viiendik (20%) Eesti töötajatest magab vähem, sest nad muretsevad töö pärast.

Uuring, mis kaardistas üle 20 000 tegevjuhi ja firmaomaniku arvamused 95 riigis, selgitas ka välja, et Eestis on stress põhjustanud murettekitava töölt puudumiste kasvu (33%), mis kahjustab nii firmade produktiivsust kui ka töötajate heaolu.

Teised tulemused:

• 37% vastajatest muretseb oma töö kaotamise pärast;

• 17% tunneb oma töövaldkonna pärast rohkem muret;• 27% vastajate väitel on nende pere ja sõbrad märganud nende tööstressi;• 23% väitis, et stress kahjustab nende suhteid kolleegidega.

“Raske majandusolukord Läänes ning arenevate turgude ennenägematult kiire kasv on firmad ja nende töötajad surve alla pannud. Töötajatelt oodatakse, et nad vähemaga rohkem ära teeksid, ja see on paljud läbipõlemise äärele viinud. Ettenägelikel firmadel, kes oma töötajate stressi vastu võitlevad, on pikemas plaanis palju tõenäolisemalt tervem tööjõud ja vähem töölt puudumisi,” ütles Reguse Baltimaade asepresident Ruud Doogen.

 Regus pakub inimestele ja ettevõtetele võimaluse töötada kohast ja ajast sõltumatult ning just neile sobival viisil ning ühendab 1500 asukohta 600 linnas (k.a. Tallinnas) ja 100 riigis, . Regus asutati 1989. aastal Belgias, Brüsseli linnas, peakorter asub Luksemburgis ja firma on noteeritud Londoni börsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052