Autor: Ave Lepik • 18. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus võttis Alice Järveti lekitamissüüasja otsuseks lisaaega

Tallinna ringkonnakohus võttis täna lisaaega, et langetada otsus Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo ekskomissarile Alice Järvetile, kes mõisteti süüdi  politseiandmebaasist "Kairi" andmete lekitamises.

Algselt oleks ringkonnakohus pidanud Järveti süüasjas otsuse langetama täna, kuid nüüd pikendas kohus otsuse tegemise tähtaega kuni 17. jaanuarini, vahendas ERRi uudisteportaal.

Harju maakohus tunnistas 11. oktoobril Järveti süüdi kutse- ja ametitegevuse saladuse rikkumises ja mõistis talle rahalise karistuse 240 päevamäära ehk 9398,40 eurot.

Maakohtu süüdimõistva otsuse vaidlustas ringkonnakohtus Järveti kaitsja vandeadvokaat Aadu Luberg.

Järveti kriminaalasi on kohtus juba mitmendal ringil.

Süüdistuse järgi edastas Järvet 2009. aasta veebruaris kahel korral talle ametitegevuses teatavaks saanud teise inimese tervist, eraelu või äritegevust puudutavat teavet. Samas ei kuulunud tema töökohustuste hulka selle teabe edastamine, samuti edastas ta infot selleks õigustamata inimesele.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755