31. detsember 2013
Jaga lugu:

IT-firmade võidukäik: “Eesti maffia” Rikaste TOPis

Äripäeva Rikaste TOPis figureerisid sel aastal esimest korda IT-ettevõtjad, keda on nimetatud ka “Eesti maffiaks”.

Need on 20–30aastased ettevõtjad, kes on mõned aastad tagasi loonud oma start-up’i. Täna on neis firmades tihti raha rohkem, kui ära kulutada jaksatakse ning noortel meestel käed nii tööd täis, et meedia neist õieti midagi ei tea – neil pole lihtsalt aega avalikkuses sõna võtta.

Kõige peadpööritavama eduloo näitab ette Vladimir Funtikovi 2010. aastal loodud Creative Mobile. Selle juht ja üks asutaja Funtikov pole veel 30aastanegi, kuid mobiilimängudega tegelev firma on ta teinud miljonäriks. Rikaste TOPist leiab ta 72. kohalt.

Funtikov pole ainus “Eesti maffia” liige selles edetabelis: 124. kohale platseerus Titanium Systems omanik Indrek Uibo, 144. kohale Click & Grow’ omanikud Mattias Lepp ja Helen Rägo, 179. kohale Creative Mobile’i teised omanikud Serhiy Slyeptson ja Viktoria Pikat. Järgnevad veel paljud hiljuti alustanud uue aja IT-ettevõtjad, kelle tegemisi on saatnud kiire edu.

Autor: Ave Lepik, aripaev .ee

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt