6. jaanuar 2014
Jaga lugu:

Klick Eesti väikeosanikud tahavad ettevõtte välja osta

Eesti juhtiva digitoodete jaemüügikett Klick Eesti väikeaktsionärid esitasid aasta viimasel päeval konkurentsiametile koondumise teate, mille kohaselt tahavad nad investeerimisfondilt ära osta Klick Eesti osaluse. 

"Mõned kuud oleme pidanud Askemblaga läbirääkimisi. Tähtis on see, et peame ära ootama, et mida ütleb konkurentsiamet," jäi Klick Eesti üks aktsionäridest Armin Kõomägi reedel napisõnaliseks.

Klick Eesti omanikud on võrdselt Indrek Prants läbi ettevõtte Entacom OÜ, Sven Mansberg läbi ettevõtte Relaxor OÜ ja  Armin Kõomägi läbi ettevõtte Trebicom OÜ ning investeerimisfond Askembla Growth Fund, kellele praegu   kuulub 50% ettevõttest. Äripäeva hinnangul fondidele kuuluva osaluse võimalik väärtus 2,5 miljonit eurot.

Äripäev kirjutas eelmise aasta alguses, et mitme tuntud Eesti ettevõtte osalus on müügis, sest aastaid tagasi ettevõttesse sisenenud investeerimisfondid hakkavad ettevõttest väljuma. Klick Eesti AS üks omanikest on hetkel 2007.aastast investeerimisfond Askembla, mis kuulub Rootsi varahalduse grupile Askembla Asset Management AB. Askembla Asset Management AB autaja ja juhatuse esimees Christoffer Kurpatow rääkis detsembris Äripäevale, et nad on aastate jooksul teinud Balti turule 25 investeeringut, peamiselt Eestisse. Fondid, mis Balti turule investeerisid olid Baltic PPP ja Askembla Growth Fund. Baltic PPP lõpetas oma tegevuse mõned aastad tagasi ja Askembla Growth Fund on ka nüüd suletud.

 "Selle aja jooksul oleme edukalt müünud mitmeid ettevõtteid, nüüd on jäänud portfelli kaks ettevõtet," märkis Kurpatow. Viimased kaks ettevõtet soovis Askembla müüa lähima kuude jooksul, nendest üks on Klick Eesti OÜ ja teine on OÜ Coral Arendus. Samas ta lisas, et Askembla on jätkuvalt pühendunud Balti turule ja tulevikus on plaan siiski siia otseinvesteeringuid teha huvitavamatesse ettevõtetesse. Reedel ei õnnestunud Kurpatowilt kommentaari saada.

 

Autor: Kristi Malmberg, Alyona Stadnik

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt