Autor: Rainer Saad • 6. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päev börsil: bitcoini hind taas üle 1000 dollari

Suure hinnakõikumisega virtuaalraha bitcoin maksab taas üle 1000 dollari, kuna Facebookile mänge tootev Zynga hakkas enda süsteemis aktsepteerima bitimünti maksevahendina.

Novembris tõusis bitcoini hind rekordkõrge 1250 dollarini, kuid eelmisel kuul kukkus see 500 dollari lähedale, kuna Hiina keskpank keelas enda pankadel virtuaalrahaga arveldamise. Seetõttu lõpetas ka Hiina suurim otsingumootor Baidu bitcoinide vastuvõtmise.

Tänase hommikuga kaupleb bitcoin Mt.Gox börsil 1040 dollaril.

Aasia suurimatel börsidel oli täna langus, kuna Hiina teenustesektori kasv oli detsembris oodatust nõrgem. Jaapani börsiindeks Nikkei langes 2,35% ja alla 16 000 punkti taset. Hiina Shanghai börs langes 1,8%, Hongkongi Hang Seng 0,35%.

Sel nädalal külastab USA rahandusminister Jack Lew Prantsusmaad, Saksamaad ja Portugali, et arutada majandusarenguid Euroopas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755