Autor: Rainer Saad • 8. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi ärikasum langes 18%

Samsung Electronics teatas, et neljandas kvartalis langes ärikasum võrreldes kolmanda kvartaliga 18 protsenti, 8,3 triljoni Korea wonini (5,7 mld euroni). Ärikasum oli väiksem kui analüütikud ootasid.

Kolmandas kvartalis teenis Samsung ärikasumiks 10,2 triljonit woni. Analüütikud ootasid Samsungi neljanda kvartali ärikasumiks 9,75 triljonit. Neljanda kvartali tulemust mõjutasid ka boonused, mis analüütikute hinnangul olid 300-700 miljardit woni.

"Samsungi lisatasu töötajatele näib olevat suurem kui turg ootas," ütles Shinhan Investmenti tehnoloogiaanalüütik Kim Young-chan CNBC-le.

Samsung prognoosib neljanda kvartali käibeks 59 triljonit woni, see on kahe triljoni võrra väiksem kui analüütikute prognoos.

Hiinas alustab 17. jaanuaril Apple iPhone'ide müüki. See lisab Samsungile konkurentsi, kuna Lõuna-Korea elektroonikatootja on enda telefone müünud China Mobile'is juba seitse aastat. Samsungi mobiiliüksus teenib kaks kolmandikku ettevõtte kasumist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052