Autor: Ave Lepik • 10. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaan Tallinn annetas teaduskoolile 54 000 eurot

Üks Skype'i ja Kazaa loojatest Jaan Tallinn annetab Tartu ülikooli teaduskoolile tänavu 54 000 eurot.

Omanimelise stipendiumiga toetab Tallinn reaal- ja täppisteadustes andekate noorte õppereise, andis Tartu ülikool teada. Täna Tartus alanud rahvusvahelisel konverentsil "Talendid tuleviku teenistuses III" anti esimesed stipendiumid üle viiele TÜ tudengile.

„Selle sajandi on ilmselt suuresti kujundanud reaalala inimesed ehk teadlased ja programmeerijad. Seetõttu on minu stipendiumi eesmärk sillutada noortele ja reaalalal võimekate inimestele seda teed, mida mööda ma ise olen paljuski kõndinud. Viia nad kokku inimestega, kes on neile võrdsed mõttekaaslased ja anda neile õng mõtlemisvõime edasiseks arendamiseks,“ ütles ettevõtja ja programmeerija, Skype`i tehnilise lahenduse üks looja Jaan Tallinn videotervituses.

Eesti intellektuaalse ja konkurentsivõime kasvatamiseks loodud stipendiumile saavad kandideerida edukalt loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia valdkonna riiklikel ja rahvusvahelistel olümpiaadidel või riiklikel õpilaste teadustööde konkurssidel osalenud teaduskooli õpilased. Stipendiumifondi raha kasutatakse õppereiside finantseerimiseks.

Jaan Tallinna stipendiumi tänavused stipendiaadid on:

Kristian Kuppart, TÜ füüsika bakalaureuseõppe 3. aasta tudengTaivo Pungas, TÜ  informaatika  bakalaureuseõppe 2. aasta tudengMadis Ollikainen, TÜ füüsika bakalaureuseõppe 3. aasta tudengUku-Laur Tali, TÜ arstiõppe 3. aasta tudengJaagup Repän, TÜ füüsika bakalaureuseõppe 2. aasta tudeng

Esimesed stipendiaadid lähetatakse 21.-24. veebruaril Melbourne’is toimuvale tuntud ettevõtlus- ja intellektuaalkeskuse CFAR (Center for Applied Rationality) workshop’ile. „Tegu on tõeliselt vinge kursusega, mis paneb oma eesmärke paremini formuleerima ja nende poole efektiivselt püüdlema,“ selgitas stipendiumi rahastaja Jaan Tallinn, kelle valik langes CFAR seminaridele isikliku osalemiskogemuse põhjal.

Järgmisel aastal toetatakse stipendiumiga CFAR seminaril osalemist USA-s.

Jaan Tallinna nimeline stipendium loodi Tartu ülikooli SA juurde. Stipendiumi eesmärk on aidata noori ja võimekaid inimesi, koolitades neid maailma ühes olulisemas ettevõtlus- ja intellektuaalkeskuses CFAR, tekitades neile rahvusvahelist tutvusringkonda ning tugevdades nende sidet Jaan Tallinna endaga. Samuti kannab stipendium üldisemat eesmärki populariseerida reaalainete olümpiaade, mis panid aluse ka Tallinna enda tähelennule, vahendas TÜ oma pressiteates.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755