Autor: Indrek Kald • 13. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute ettevõtete arv kasvas mullu üle 3%

Eelmisel aastal registreeriti äriregistris 19 166 uut ettevõtet, mis on 577 võrra rohkem kui eelneval aastal.

Registreeritud ettevõtetest 14 220 on osaühingud, 21 aktsiaseltsid ja 2200 füüsilisest isikust ettevõtjad.

"Valdav enamus uutest äridest asutati läbi ettevõtjaportaali, mis näitab, kui lihtne on Eestis on ettevõtlusega alustamine," kommenteeris justiitsminister Hanno Pevkur pressiteates.

Ilma kohese osakapitali sissemakseta asutati 9927 osaühingut ehk ca 70% kõigist osaühinguist. See võimalus sobib eriti hästi pisiettevõtlusega alustamisel, näiteks hobist alguse saanud ettevõtte puhul.

Aasta kõige aktiivsem kuu ettevõtlusega alustamiseks oli aprill, kui asutati 2030 uut ettevõtet, neist 1377 osaühingut, kolm aktsiaseltsi ja 247 füüsilisest isikust ettevõtjat.

Andmed põhinevad e-äriregistri teabesüsteemil, mis on kohtute registriosakondade andmebaasile tuginev teenus, koosnedes äriregistri, mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri ning kommertspandiregistri digitaalsetest andmetest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755